KIK-ers worden gevierd

De spectaculaire overwinning van onze leerlingen die voor de vijfde maal op rij de KIK-quiz wonnen is ook opgemerkt door de politici van de provincie Vlaams-Brabant. Afgevaardigde Mevr. Monique Swinnen vond de prestatie van DIA de moeite waard om persoonlijk de laureaten te feliciteren. Ze bracht een reuze gebak mee om iedereen symbolisch in de bloemetjes te zetten.
De heer Cauberghs, de leraar die al jaren z’n schouders zet onder dit prachtige initiatief dat jongeren wil aanzetten om de krant te lezen, zei in z’n toespraakje dat hij blij en dankbaar was om met dit sterke team leerlingen te kunnen werken. Mevr. Swinnen vermoedde dat er “iets speciaals in de grond of in de lucht van Aarschot moest zijn, want het kon geen toeval zijn dat de slimste school ook in de slimste gemeente staat!”. Burgemeester en oud-DIA-leerkracht Peeters die ook aanwezig heeft er inderdaad via zijn overwinning in de quiz van VIER voor gezorgd dat Aarschot “de Slimste gemeente van Vlaanderen” werd. Directeur Smeets verklapte het geheim van ons succes: De heer Cauberghs is niet tevreden met het spelletje ‘vier op een rij’ maar gaat voor 5 overwinningen in de KIK-quiz; hij gelooft in de leerlingen van het 3de jaar (de meeste deelnemers komen uit het 3de jaar, er zijn ook enkele oudere leerlingen) en zal dankzij de jarenlange bedevaartuitstappen naar Scherpenheuvel en Lourdes een speciale band hebben; hij ‘gaat ervoor’ dankzij de kracht van Damiaan en tot slot: DIA is sterk, slim en bedrijvig.
We duimen ervoor dat al onze leerlingen de volgende dagen ook even goed scoren op de grote quiz-eindexamens. De grote taart was wel alleen voor onze KIK-ers! De winnaars en hun supporterende klasgenoten waren opgetogen over de huldiging én over de lekkere taart.


ROB 11 juni 2013


Klik hier voor een diashow (32 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *