Africrack 2013 in de pers

Africrack 2013, het project van leerlingen van onze school en Instituut Sancta Maria kreeg vandaag aandacht van Nieuwsblad.be.

AARSCHOT – Net zoals vorig jaar trekken leerlingen van het Sancta Maria en Damiaaninstituut in juni naar Gambia om te helpen bij de uitbouw van de kleuterschool.
De leerlingen van het Damiaaninstituut nemen dit jaar de inrichting van de school op zich. Dat gaat van het maken van stoelen en tafels tot de bouw van speeltoestellen. Het ontwerpen en maken van uniformpjes voor de kleutertjes gebeurt dan weer door de leerlingen van de afdeling mode van het instituut Sancta Maria. De Aarschotse jongeren werken ook opnieuw samen met de Gambiaanse jongeren van ‘Little trees’. Dat probeert laaggeschoolde jongeren te heroriënteren dankzij een beroepsopleiding. ‘Dankzij de sponsoring door vzw Joetz kunnen wij ook het materiaal naar Gambia sturen, zoals naaimachines en houtgereedschap’, zegt Annick Wolfs, leerkracht aan het Sancta Maria Instituut. ‘Ter plaatse leren we de leerkrachten en leerlingen hiermee werken. Na ons verblijf schenken we de gereedschappen aan de school en kopen we nog een partij hout en stoffen. De leerlingen kunnen dan tijdens het schooljaar zelf aan de slag met het maken van houten meubels en kledingstukken. Die kunnen ze dan verkopen.’

Africrack 2013

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *