di-A-ctief 2013

Zondag 28 april stonden de deuren van de school open voor de jaarlijkse opendeurdag. Het werd een ‘super-dag’: prettig weer, veel bezoekers, blije gezichten, veel inschrijvingen. Allemaal stimulansen om er nog 2 maanden tegenaan te gaan!
Ondanks de verkeersdrukte in de schoolomgeving geraakte iedereen veilig op de school: parkeerwachters leidden auto’s in goede banen. Vriendelijke hostesses verwelkomden de bezoekers en maakten hen wegwijs in ons 6 ha grote domein dankzij folders, een plannetje of een persoonlijke begeleiding. Ouders met een 12-jarige konden via een geel wandelparcours alle lokalen van de eerste graad terugvinden. Overal werden ze vergast op boeiende workshops: Romeinse spelletjes en Latijnse woordjes, wiskundespellen, een zakgeldspel boeiden ouders en kinderen. Wie een zelfgemaakte tafelventilator met zonnecelmotor koesterde het technologische kleinood tijdens de ontdekkingstocht via andere technische activiteiten en wetenschappelijke proeven.
De wondere wereld ontdekken via een microscoop, wandelende takken, fotovoltaïsche cellen opsporen wekte de interesse van wetenschappers-in-spe. Dat er ook kan gelachen worden op school was duidelijk in de wetenschapsshow. Gevoel voor ritme kon je ontwikkelen bij MO en dat onze leerlingen ook esthetisch worden geprikkeld toonden de mooie kunstwerkjes in de gangen aan. Alle 12-jarigen die zich inschreven mochten een (papieren) appel in een fraaie CNC-vervaardigde boom hangen in de administratiegang. Binnenkort zal ook hun foto op ‘hun’ appel prijken. Op het einde van de dag hingen er 125 appels in de inschrijvingsboom. In september zullen deze appels rijp zijn om te starten in ‘de grote school’.

Informatief zenuwknooppunt was de A-gang waar alle studierichtingen per interessegebied en per niveau naast mekaar op een stijlvolle manier werden voorgesteld. Groene voetjes leidden de bezoekers naar de vele lokalen van de 2de en 3de graad. Overal had men z’n beste beentje voorgezet om het vak of de studierichting duidelijk en attractief voor te stellen. Affiches, foto’s, workshops en heel veel enthousiaste leerlingen en leerkrachten toonden de vele facetten van onze school. Om te weten welke de laatste ontwikkelingen zijn op technologisch en wetenschappelijk gebied kon uitleg krijgen bij een PLC-gestuurde snoepautomaat, in het vernieuwde labo verwarming, bij de waterstofauto, het passiefhuis bij bouw- en houtkunde, de Pick ’n Place en de CNC-machines in de afdeling mechanica, airco-installaties bij koeltechnieken. Het zelfgebrouwen Picpsubier werd –weliswaar in kleine bekertjes- geproefd en ‘heel goed’ bevonden! De artistiek verlichte Golden Gate Bridge in de afdeling hout kreeg veel bewonderende blikken. Ouders waren fier over hun zonen en dochters die Frans toneel speelden, anderen gingen supporteren bij de sportwedstrijden. Een 15-tal zesdejaarsleerlingen stelden hun GIP voor: een keurige prestatie die blijk gaf van grote kennis maar ook sterke taal- en presentatievaardigheden.
In de voormiddag was er ook nog een netwerkmoment met de stagebedrijven die geïnformeerd werden over de visie van de school op technologisch onderwijs en nadien een gedetailleerde rondleiding in de verschillende werkhuizen kregen. Tijdens een receptie die prima verzorgd werd door de leerlingen van het CLW staken zij hun bewondering niet onder stoelen of banken!
Bij een pintje in de bar of in het Disney-café kon iedereen gezellig napraten en sommigen konden wegdromen bij de herinneringen aan een geslaagde uitwisseling van DIA-internationaal.
‘Moe maar voldaan’ kon iedereen naar huis. Een grote ‘merci’ en een dikke ‘proficiat’ aan alle bezoekers, aan alle personeelsleden, aan alle mensen van het onderhoudspersoneel!


Klik hier voor een diashow (205 foto’s).

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *