Milieu Op School (MOS)

Aandacht voor milieu is een ‘hot’ item en één van de VOET-en (vakoverschrijdende eindtermen). Op school is het niet altijd makkelijk om milieuvriendelijk te leven, maar DIA doet z’n best!
Leerkracht koeling, Mr De Wijngaert, trok als kersvers MOS-verantwoordelijke, met 2 leerlingen van de leerlingenraad naar een inspirerende workshop. Brent Sterckx (2G) en Cathérine Smets (2B) werkten samen met de algemene MOS-begeleider Phillippe Moreau aan een mindmap waarop ze concrete actiepunten voor DIA ontwikkelden. Ze baseerden zich hiervoor op de energieaudit van onze school.

MOS-project

Eerst hadden ze aandachtig geluisterd naar een voordracht van Dirk Vansintjan (ECOpower) die vertelde hoe je met coöperatieve vennootschap groene energie kan opwekken en wat de voordelen zijn van zo’n coöperatie.
Dit in tegenstelling met de grote energiebedrijven die groene energieprojecten opzetten puur uit eigen winst belang. De oplossing die hij voorstelde van de integratie van groene stroom en het afregelen van het net was zeer interessant.

Er werden ook energiekoffers voorgesteld. Dit zijn koffers van het MOS met meetapparatuur die door de scholen uitgeleend kunnen worden. Met deze meetapparaten kunnen de leerlingen en leerkrachten aan de slag om de temperaturen in de lokalen en de radiatorleidingen te meten en alzo een betere temperatuurregeling te kunnen realiseren.

In combinatie met de reeds functionerende systeem waarbij alleen lokalen verwarmd worden waar effectief les in gegeven wordt, kan zo de energierekening van DIA in de toekomst nog lager worden!

Mindmap


Klik om te vergroten!

 

Mindmap

This entry was posted in Events, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *