Voorbereiding bisschoppelijk bezoek

Op maandag 5 november komt aartsbisschop Léonard naar het Damiaaninstituut. Hij zal een gesprek hebben met zesde jaarsleerlingen van de scholen van de scholengemeenschap. In de klassen wordt alles voorbereid door de godsdienstleerkrachten van de vier scholen. De praktische kant is in handen van de leerlingen en leerkrachten elektriciteit-elektronica van DIA. Het gespek met de kardinaal gaat door in lokaal G10. Net zoals in een videoconference worden beeld en geluid ook getoond in de stille ruimte. Hierdoor hebben meer leerlingen de mogelijkheid om de dialoog met de kardinaal te volgen.
Om dit alles technisch mogelijk te maken hebben 7 stuur- en beveiligingstechnieken en 4 elektriciteit-elektronica de handen in elkaar geslaan. 7B plaatste alvast de camera’s terwijl 4H het geluid verzorgde in de gebruikte lokalen.

Vele leerlingen tonen interesse in een deelname aan dit kringgesprek en uiten hun wens Mgr. Léonard te ontmoeten. Zij stellen een 30-tal vragen op die vooraf aan onze aartsbisschop worden overhandigd. Wegens het grote aantal leerlingen wordt het kringgesprek opgedeeld in twee sessies: een groep van ongeveer 30 leerlingen neemt actief deel aan het gesprek, terwijl de andere groep het gesprek kan volgen in een aparte, nabije ruimte. Na de eerste sessie (van ongeveer één uur) wisselen de leerlingen van groep. Om deze reden worden de gesprekken met een camera gefilmd en opgenomen, wat ook de mogelijkheid biedt om later in de godsdienstlessen dit beeldmateriaal te gebruiken.

 We tonen enkele sfeerbeelden van het voorbereidende werk.
Natuurlijk brengt DIABLOG nadien verslag uit van het kardinaalsbezoek.

Kardinaal Léonard


Klik hier voor een diashow (7 foto’s)

This entry was posted in Events, Technologie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *