Triatlon

Diablog houdt je ook tijdens de zomervakantie op de hoogte wanneer er nieuws is! En nieuws is er zeker en vast. Op zondag 15 juli zetten enkele van onze leerlingen én leerkrachten immers een schitterende prestatie neer op de jaarlijkse triatlonwedstrijd van het Aarschotse Triathlon Team. Dit is één van de interessantste wedstrijden van de Belgische kalender en bestaat uit twee onderdelen, de Plastriathlon en de Hageland Power Triathlon.
In de Plastriathlon gingen zowel de eerste als de tweede plaats in de categorie trio’s naar teams die leerlingen uit onze school bevatten: op de eerste plaats kwam het team “Go Like Hell-Jeugd” met Jo Beckers, Marnicq Claerebots én Jarne Verhaegen (als zwemmer) uit 3 IW. De tweede plaats ging naar het “Team Lifesaving” met Joni Ceusters (ook uit 3 IW), Wouter Baelus en Dimitri Ceulemans in de ploeg.
Maar ook onze eigen LO-leerkrachten Maarten Vermeulen, Wies Wollants samen met Steven Janse deden het uitstekend! In de Powertriathlon, de langere versie van de wedstrijd, ging de tweede plaats bij de trio’s naar hun team, “Leerkrachten LO Damiaan” Ze bezetten bovendien nu een 6e plaats in het algemene klassement.
Erik Peeters was geblesseerd en kon jammer genoeg niet deelnemen, maar kwam wel supporteren! Maarten, Wies en Eric zijn zeker niet aan hun proefstuk toe: vorig jaar wonnen ze immers al een triatlon in Lille!
Ze hebben heel wat ambitie en willen als leerkrachtenteam in de toekomst nog vaker aan zulke wedstrijden deelnemen en Dia op deze manier in een positief en sportief daglicht plaatsen! Onze LO-leerkrachten beschikken dus over een uitstekende conditie en zijn een voorbeeld voor onze jongeren!
Een dikke proficiat aan al deze atleten voor hun knappe prestatie! We zullen zeker en vast nog van hen horen in de toekomst!

EO


Klik hier voor een diashow (9 foto’s)

This entry was posted in Events, Sport and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *