Galabal 2012: de mooiste avond

Toetsenperiode achter de rug, studeren (even) voorbij, een oeverloos lange zomervakantie voor de deur en een open toekomst in het vooruitzicht: met die perspectieven kwamen bijna 150 laatstejaarsleerlingen samen met hun ‘date’ naar het Galabal waarmee ze hun ‘leven’ in DIA feestelijk beëindigden.
De tweede editie van get galabal voor de afzwaaiers van alle studierichtingen vond dit jaar plaats in de grote refter van de school. De initiatiefnemende leerkrachten Mevr. Craps en Mevr. Pierson toverden de zaal samen met klas 6I (Chemie) en nog enkele sympathiserende personeelsleden om tot een gezellige ruimte die vanaf 20 uur begon vol te lopen.
In één woord: het werd een schitterende avond. Jongeheren in deftig pak en dames in feestjurkjes voelden zich wel een tikkeltje onwennig. De stempel die er op hun hand werd gezet verwees voor één keer niet naar een 8ste lesuur. Alcohol mocht voor één keer wel. Plezier maken ‘moest’. Een dansje met de wiskundelerares was plots geen natte droom meer. Een knuffel moest niet meer achter hoek of kant gebeuren. Gek doen werd niet bestraft. Kortom: een ongewone avond op school! De begeleidende en helpende leerkrachten konden meegenieten van de vreugde van deze bijna-oud-leerlingen. Het was bijzonder leuk te zien hoe iedereen zich op een ongedwongen, eenvoudige en correcte manier wist te amuseren tot in de vroege nacht.
Hoe het kan verkeren: enkele dagen vroeger zouden diezelfde jongeren blij geweest zijn om niet op school te moeten blijven!
Naar ‘Amerikaanse’ gewoonte werd er ook een DIA-koning en een -koningin verkozen. Stefanie Michiels (6 Latijn-Wetenschappen) en Lars De Becker (Bouw- en houtkunde) mochten het kroontje opzetten en daarmee de dans openen. Damlaan keek toe vanop de 9 kleurrijke schilderijtjes op de muur van de refter: hij zag dat het heel goed was!

De volgende dagen is het nog wachten op de resultaten van de delibererende klassenraden, handboeken inleveren, diploma’s tekenen. Het definitieve doek valt donderdagavond met de afscheidsreceptie voor leerlingen, ouders en leerkrachten.


Klik hier voor een diashow (151 foto’s)


Klik hier voor een diashow (84 foto’s)

This entry was posted in Events and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *