Vive le DIA-vélo

Vrijdag 1 juni trokken enkele leerkrachten en de technisch-adviseur van de studierichting hout samen met 3 leerlingen uit het 6de en 7de jaar hout naar het kasteel van Gaasbeek. In het minibusje -met aanhangwagen!- zaten ook een leerkracht lassen en de technisch adviseur coördinator. Samen met de afdeling mechanica hebben ze allemaal letterlijk of figuurlijk hun steentje bijgedragen tot het realiseren van de tafel die werd gepresenteerd voor de jury van Vive le vélo, het sportprogramma dat binnenkort elke avond de Tour de France belicht.

Vive le vélo
Samen met 42 scholen met een studierichting hout dingt DIA mee voor de eerste prijs (zie DIABLOG 27 april). In Gaasbeek werd de tafel voor het oog van de camera’s en de jury gemonteerd en gedemonteerd: een praktisch belangrijk aspect want de tafel moet dagelijks gedurende 3 weken Frankrijk doorkruisen. Als echte Tourhelden werden de leerlingen Harald Heens, Achiel Uytterhoeven en Jarne Wittemans nadien geïnterviewd door Lieven Van Gils en Karl Vannieuwkerke die peilden naar de uitwerking van het project binnen de school. Het gebruik van duurzame houtsoorten was een duidelijke troef.
Bij aankomst op school was iedereen lichtjes euforisch. Hopelijk klopt het buikgevoel: de DIA-tafel is zeker bij de beste!
Volgende week wordt de visie van VRT SPORZA bekend gemaakt! DIABLOG duimt mee!


Klik hier voor een diashow (55 foto’s)

This entry was posted in Events, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *