DIA wint Safety Award Elektro Challenge

Niels Willems van 6 P (elektrische installatietechnieken) bracht DIA weer op het ereschavot van de Elektro Challenge Finale, een prestigieuze wedstrijd voor leerlingen uit de elektrische sector. Niels was de beste van gans België. Hij kreeg naast een opleidingscheque van 2 dagen een Blu Ray player, een fles champagne en 250 euro cash. De school kreeg eveneens hierdoor een opleidingscheque van 500 euro en een waardebon van 500 euro voor elektrisch materiaal.

Een beetje uitleg bij deze wedstrijd, waaraan DIA elk jaar deelneemt en regelmatig in de prijzen valt: vandaag, dinsdag 22 mei traden 30 jongeren aan in de zesde finale van ELEKTRO CHALLENGE. In een sterk deelnemersveld hebben ze tijdens hun preselectie zonder meer al een knappe prestatie neergezet. In de finale kregen ze nogmaals de kans om hun elektrotechnisch talent te bewijzen. De helft van de finalisten doet dat in een proef voor residentiële elektriciteit, de andere helft gaat aan de slag in de proef industriële elektriciteit.
Terwijl de finalisten het beste van zichzelf geven, nemen leerkrachten en begeleiders deel aan een interessante workshop waar ze leren werken met twee splinternieuwe compacte didactische modules die door Vormelek ontwikkeld werden. Bovendien krijgt elke school zo’n module mee naar huis!

Damiaaninstituut Aarschot was samen met 15 andere scholen geselecteerd in de residentiële proef. Tijdens een praktische proef die voor- en namiddag duurt moeten de leerlingen in een praktische opstelling een schema van een installatie uitwerken.Tijdens de praktische proef wordt iedereen individueel weggeroepen voor twee bijkomende testen. De eerste: foutzoeken aan de hand van gerichte metingen, de tweede: meerkeuzevragen om je inzicht te testen. Beide testen duren elk ongeveer 15 minuten. Uiteindelijk wordt je installatie getest onder toezicht van de juryleden. Je ontvangt onmiddellijk feedback. Alleen wie 60% op de drie proeven samen (de praktische proef, het foutzoeken en de meerkeuzevragen) behaalt stoot door naar de finale.

Maar Niels ging nog verder: hij haalde de hoogste scores over alle deelnemers (in Vlaanderen, Brussel én Wallonië). DIABLOG is fier op onze laureaat. Hij bevestigt dat DIA (zeer!) sterk is in technologie!

Niels Willems

Klik om te vergroten.


Klik hier voor een diashow (6 foto’s)

This entry was posted in Events, Technologie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *