DIA in Gambia

Over enkele weken vertrekken 7 leerlingen van de studiering hout voor 2 weken naar Gambia.
Enkele leerkrachten zetten al jaren hun schouders onder dit project waarbij jongeren de unieke kans krijgen een prachtig Afrikaans land te ontdekken en er vooral kennis te maken met de soms moeilijke levensomstandigheden van de bevolking. Nog unieker is het feit dat DIA-leerlingen zich terplaatse zullen inzetten om het comfort van mensen te verbeteren.
Concreet zullen de jongens houten interieurmeubilair en speelgoed vervaardigen voor een schooltje waar mee ze heel goede contacten hebben. Financieel worden ze geholpen door geld dat bijeengebracht wordt tijdens de ‘actiedag’ op school en door benefietactiviteiten van de Aarschotse djembégroep Sawallah. Op deze manier zal er binnenkort een nieuw kleuterschooltje in het dorp staan.
Leerkracht dhr Salaets, samen met dhr Demarsin, de stuwende kracht van het project droomt bovendien van het installeren van enkele zonnepanelen. Die zouden de leerlingen aanbrengen terwijl ze het dakgebint construeren. De Gambiaanse zon kan zorgen voor extra energie zodat de dorpsbewoners niet langer met emmers en touwen moeten zeulen om het water uit de waterput te halen. Zo kan er ook elektriciteit komen in het schooltje zelf!
Ideeën en enthousiasme genoeg; alleen een ‘gulle’ schenker van zonnepanelen ontbreekt voorlopig!
Als de vrienden in Gambia internet hebben (en dus elektriciteit en dus zonnepanelen…) kunnen ze dankzij de bijgevoegde 3D-voorstelling al dromen van het schooltje dat over enkele weken hun dorp zal sieren!


Bekijk in HD en fullscreen.


Bekijk in HD en fullscreen.

This entry was posted in Events, Technologie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *