Naar Amerika – 5

Sacramento Day and Kings Game

Vandaag stond de eerste echte officiële uitstap op het programma: we bezochten onze gaststad Sacramento.
Om te beginnen verkenden we The Capitol, Sacramento is immers de hoofdstad van California.
Helaas had onze gids vooral een eigen politieke agenda, maar gelukkige spreekt het prachtige gebouw voor zich.
We bezochten zowel kamer (groen) en senaat (rood) maar politici kregen we niet te zien, ze waren waarschijnlijk elders heel druk bezig…
Onder een stralend zonnetje zetten we daarna koers naar Old Sacramento, een restant uit de good old days. We passeren Sacramento’s eigen Golden Bridge en gaan het Railroad Museum binnen. Hier staan talrijke treinen en wagons die je ook van binnen kan bekijken. Na een beetje vrije tijd wandelen we in een aangename temperatuur van 22 graden (hoe is het weer in Belgie trouwens 😉 ) naar het Californian Museum. Daar wordt de geschiedenis van California verteld en dat gaat van aardbevingen over indianenstammen tot skateboarden.

Om zeven uur begon de NBA basketmatch van de Sacramento Kings tegen de Minnesota Timberwolves. Aaaah, basket is veel leuker dan baseball! De kleur van de Kings is paars maar deze match speelden ze in het wit. Het werd helemaal leuk toen we bam bams kregen waarmee we lekker veel lawaai maakten. Onze naam werd vermeld op het grote scherm (voor wie scherpe ogen heeft: er stond Damiaaninstituut Aarchot).
Ook als de wedstrijd stil ligt wordt er gezorgd voor entertainment: driewieler races, zumba of cheerleaders, voor elk wat wils. Misschien vind je op de foto ook wel ‘Slamson’ terug, de leeuw mascotte van de Kings. Als toemaatje mochten we ook nog de court op voor een groepsfoto. Oh ja, de Kings wonnen met 116-108!!!

Morgen gaan we skiën!
Slaapwel!.

KVG

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *