Naar Amerika – 4

Een goedgevuld weekend

Dit weekend waren er geen gezamelijke uitstappen gepland. Er was een wedstrijd van de River Cat’s (baseball) maar ondergetekende is daar vorig jaar al naar toe gegaan en baseball is saaaaai dus geen foto’s daarvan voor de blog.
Op zaterdag gingen de Belgische begeleiders en de Amerikaanse begeleiders van vorig jaar wijnproeven in de Old Sugar Mill in Clarksburg, niet ver van Sacramento. Helaas was het een regenachtige dag maar dat kon de pret niet bederven.
Op zondag gingen we eerst boodschappen doen op Farmer’s Market een openlucht versmarkt met alle lekkere verse Californische groenten: groene asperges, avocado’s, artisjokken,… Lunch bestond uit zelfgemaakte sandwiches en zelfgemaakte brownies en ook een eerste bezoekje aan Target (lievelingswinkel 🙂 ) gebeurde vandaag (het zal niet het laatste zijn…).
In de namiddag gingen we in het Crocker Museum naar een tentoonstelling van Edgar Payne, een Amerikaanse impressionist die in de jaren ’20 en ’30 reizen maakte in zijn Ford T naar de Canyons. Hij reisde ook naar Europa om daar de Alpen te schilderen. Prachtig!
Morgen wordt ook een culturele dag: eerst krijgen we een rondleiding in The Capitol, daarna wandelen we naar Old Sacramento en bezoeken we het Railway Museum en we sluiten de dag af met een bezoek aan het Californian Museum. Maar meer nieuws daarover morgen!

KVG


Klik hier voor een diashow (23 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *