Op bezoek bij UZ Gasthuisberg en INBEV

De leerlingen van 6T en 6Q zijn samen met de leerkrachten F. Vandenbroeck en Y. Vermunicht op bezoek geweest bij het UZ Leuven en bij de brouwerij Inbev.
In de voormiddag samen met de lijnbus naar Gasthuisberg onder een stralende zon. We kregen daar een zeer interessante rondleiding van de technisch verantwoordelijke in de verschillende stookruimtes en machinekamers van het ziekenhuis. Uiteraard was het knap om te zien dat de installaties waar we nu over leren te zien werken maar dan in het heeeeel groot. Wat ook opvallend was, was dat wanneer ze in een ziekenhuis een installatie plaatsen ze géén rekening houden met de kostprijs. Er is maar één regel: de patient gaat voor op alles en dus ook de kostprijs. Zo konden we zien hoeveel regelingen en beveilingingen gebruikt worden alleen maar ter bescherming van de patient.
Na deze rondleiding namen we de bus naar het centrum. Vlug vlug de bokes opgegeten want al snel begon onze rondleiding bij INBEV. Dat dit om een gigantisch internationaal en beursgenoteerd bedrijf gaat was van de eerste minuut duidelijk. We moesten allemaal veiligheidsschoenen dragen en fluo vestjes dragen en werden we gebrieft over de strenge veiligheidsprocedures die we moesten volgen. In elke brouwerij worden uiteraard dezelfde soort grondstoffen gebruikt, maar de hoeveelheid is wel een groot verschil:1,8 miljoen liter per dag. En natuurlijk zijn de installaties dan ook navenant. Na de rondleiding mocht er voor wie wilde (beperkt) geproefd worden. Het was samengevat een zeer leuke en interessante dag temeer doordat het één van de eerste echte zonnige lentedagen was.
Geens Tom


Klik hier voor een diashow (10 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Excursie, Technologie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *