Bijzondere hobbies: yugioh

Sebastian Faes (7de jaar Stuur- en beveiligingstechnieken) is altijd al gefascineerd geweest door manga’s. In 2008 en 2009 toonde hij op de tentoonstelling Kunstgreep zijn zelfgetekende manga’s. Manga is het Japanse woord voor stripverhaal. Geanimeerde manga wordt anime genoemd.
Vandaag tekent Sebastian niet meer, maar is hij gefascineerd door Yu-Gi-Oh, een kaartspel gebaseerd op een mangaverhaal. Yu-Gi-Oh (遊☆戯☆王) betekent letterlijk “Koning der Spellen”. Allerlei animatieseries, films, computerspellen en een ruilkaartspel zijn ervan afgeleid. In het kaartspel bevechten twee spelers mekaar met een groot arsenaal aan monsters en magische wapens.

yugioh card

In het spel is het de bedoeling de levenspunten van de andere speler van 8000 naar 0 te brengen en of ervoor zorgen dat het deck van de andere speler zo snel mogelijk geen kaarten meer bevat. Een deck bevat minimaal 40 en maximaal 60 kaarten. In het algemeen is het beter om je deck zo dicht mogelijk bij 40 te houden zodat je makkelijker de kaarten krijgt die je nodig hebt.
Sebastian mocht in december 2011 deelnemen aan een tornooi in Engeland. Hij was gerecruteerd als de 250ste op 725 en behoort daardoor tot de Europese top. Het kaartspel staat ver van de ‘brave’ termen als aas, klaveren of koeken. In Yugioh gaat het om ‘magische kaarten’, ‘monsterkaarten’, ‘levenspunten verlagen’, ‘kerkhof’ en ‘burn-kaarten’.
Wie Sebastian aan het werk wil zien, tikt ohmycardgame in op youtube.com. Op de videoclips twilight usanti-meta is hij in het heetst van de strijd in delen 1 en 3.
Wie meer wil weten over dit fascinerende kaartspel vindt meer info op Wikipedia of…spreekt Sebastian zelf aan! Hij weet er alles van want hij is er vele uren per dag mee bezig!

Sebastian Faes


Sebastian Faes

Sebastian Faes tijdens een vorige editie van Kunstgreep


Sebastian Faes tijdens een vorige editie van Kunstgreep

This entry was posted in Events and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *