Wiskunde Olympiade

Wie denkt dat iedereen wiskunde saai en moeilijk vindt, heeft het mis! Elf leerlingen van de tweede graad, zes van het 5de jaar en 12 van het het 6de jaar namen woensdagnamiddag 18 januari deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade. De meeste deelnemers waren er ook de vorige jaren: “’t is leuk, uitdagend; zo weten we wat we kunnen”.
Eén enkele leerling kwam expliciet om z’n cijfers voor wiskunde op te krikken, want een goeie score levert ook extra punten op. De intense sfeer van inspanning, zoeken, sakkeren, cijferen, redenen en denken was voelbaar in de zaal. Achteraf checkten de leerlingen hun resultaten met die van de leerkrachten wiskunde. Mr Wouters en Mevr Vanalme vonden de vragen dit jaar gemakkelijker dan vorig jaar; ook zij doen elk jaar mee uit solidariteit met hun leerlingen. Ze hadden ook een boeiende interpretatie bij de wiskunderesultaten van jongens en meisjes: jongens zouden gemakkelijker gokken, terwijl meisjes blijven zoeken en liever antwoorden met ‘ik weet het niet’. Zou wiskunde dan toch gendergelinkt zijn?!
In het voorjaar worden de resultaten bekend gemaakt en zal, zoals de vorige jaren, wellicht een groepje leerlingen geselecteerd worden voor de halve finale.Diablog feliciteert alvast de moedige deelnemers!


Klik hier voor een diashow (10 foto’s).

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *