Kenneth vliegt

Kenneth Puttevils, leerling van 4F Biotechniek, is gebeten door de vliegtuigmicrobe. Hij droomt nu al van een vliegcarrière. Hij schreef voor Diablog een tekstje over zijn passie.
“Deze foto is getrokken op 23 augustus in de cockpit van de Jetairfly 737-800 OO-JAF in Brussel na de vlucht Malaga-Brussel. In de cockpit mogen zitten is na de aanslagen op de WTC torens niet meer zo vanzelfsprekend. Als er iemand dat vraagt blijft het meestal bij een ‘njet’ van de gezagvoerder, maar die dag niet want ik heb te kennen gegeven dat ik veel ken over het vak: met 2835 virtuele vlieguren ken je dat vliegtuig van binnen en van buiten. Na bijna de hele vlucht gebabbeld te hebben met de stewardessen, kreeg ik de kans om de plaats te zien waar het eigenlijke vliegen gebeurt. En dat gaf me de ultieme prikkel om te kiezen voor de luchtvaart.
Dit wist ik eigenlijk al heel lang want ik kreeg het vliegtuig er met de paplepel in! Mijn droom zal in tussenstappen gaan…Tijdens de loop van het 6e jaar zal ik opleiding nemen voor CCM (steward), in juli krijg je dan je “wings”, een tijdje vliegen en daarna eventueel doorstromen naar de pilotenopleiding. Waarschijnlijk lacht u nu maar steward is niet de simpele job zoals het lijkt: stewards zijn manusje van alles. Zorgen voor eten en drinken is niet hun enige taak. Strenge selecties en 5 weken opleiding met daarin elke dag toets waarbij je tenminste 80% moet halen en als “eindexamen” de zogenaamde ‘lossing’ waarbij je 100% moet halen om te slagen, dus een job in de luchtvaart is zeker niet zo simpel als het lijkt! Als je ziet wat ze van stewards en stewardessen verwachten, kan je al bedenken dat piloten het nog zwaarder te verduren hebben. Vliegen is een passie, een droom, een microbe die je moet in je hebben want heb je die niet overleef je een carriere in de lucht niet doordat het soms opstaan is om 2 u ‘s nachts en soms pas aankomen rond 2-3u ‘s nachts. Vliegen is mijn droom al van toen ik klein was en mijn grote passie. Die droom jaag ik achterna zelfs nu al door goed contact te houden met CCM’s en zelfs met de directeur over al het vliegend personeel van Jetairfly. Zij geven me nu al tips en tricks mee om het helemaal te maken in de sector.”
Diablog wenst je veel succes, Kenneth!

Kenneth in de cockpit

Kenneth in de cockpit

Klik om te vergroten.

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *