PICPUS-bier

De leerlingen het zesde jaar Biotechnische Wetenschappen hebben hun theoretische lessen bio en chemie in praktijk gezet bij het brouwen van hun eigen bier. Het bier dat de  naam PICPUS kreeg, is een bier van hoge gisting met 10.3 % alcoholvolume. Onder het toeziend oog van hun leraar Bert Michiels en DIA-bierspecialist Raoul Goossens mengden zij water, gerstemout, gist, 2 hopvariëteiten, honing en koriander; ze lieten dit mengsel gisten en hergisten op fles en lieten het brouwsel nog 2 maanden rijpen. Op 31 maart werd alles gebotteld.
TIjdens di-A-ctief op zondag 15 mei is er dan het langverwachte moment: niemand minder dan de Aarschotse bierproevers komen om 13 uur het Picpusbier officieel en objectief proeven.
In elk geval wacht iedereen met spanning (en veel goesting!) om het biertje te drinken op een zonovergoten zomers terrasje!
Op het etiket staat ook de slogan “Lekker sterk” vermeld. Een biertje voor bodybuilders? Of een biertje om op een gezonde manier sterker en slimmer te worden in technologie en wetenschap?!

Picpusbier

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *