De leerlingen het zesde jaar Biotechnische Wetenschappen hebben hun theoretische lessen bio en chemie in praktijk gezet bij het brouwen van hun eigen bier. Het bier dat de naam PICPUS kreeg, is een bier van hoge gisting met 10.3 % alcoholvolume. Onder het toeziend oog van hun leraar Bert Michiels en DIA-bierspecialist Raoul Goossens mengden zij water, gerstemout, gist, 2 hopvariëteiten, honing en koriander; ze lieten dit mengsel gisten en hergisten op fles en lieten het brouwsel nog 2 maanden rijpen. Op 31 maart werd alles gebotteld.
TIjdens di-A-ctief op zondag 15 mei is er dan het langverwachte moment: niemand minder dan de Aarschotse bierproevers komen om 13 uur het Picpusbier officieel en objectief proeven.
In elk geval wacht iedereen met spanning (en veel goesting!) om het biertje te drinken op een zonovergoten zomers terrasje!
Op het etiket staat ook de slogan “Lekker sterk” vermeld. Een biertje voor bodybuilders? Of een biertje om op een gezonde manier sterker en slimmer te worden in technologie en wetenschap?!
-
3K 4A 4ABC 4B 4C 4E 4F 4K 4M 5J 5JK 5K 6ACDEF 6K 6O Alcamo Antwerpen Bezinning Breendonk Brugge Brussel CLW Crotone Damiaan Damiaanactie Delvora di-A-ctief El Pont de Suert Farewell Gambia GIP Haren Koel- en Warmtechniek Kunstgreep Leuven Parijs Putignano Sacramento Salemi San Francisco Sportdag STEM Tremp USA ViaDia Aardrijkskunde (20)
Bezinning (46)
Bezoekers (151)
Binnenland (414)
Buitenland (413)
Chemie (9)
CLW (28)
Cultuur (64)
Damiaan (52)
DBSO (3)
Duits (3)
Economie (99)
Engels (154)
Engineering (36)
Events (1.460)
Excursie (617)
Film (2)
Frans (25)
Fysica (15)
Gambia (21)
Geen categorie (17)
Geschiedenis (34)
Gezondheid (54)
GIP (13)
Houtbewerking (12)
ICT (10)
kunst (50)
Merkwaardig (11)
Modulair (7)
Nederlands (45)
Overlijden (5)
SenDIA (5)
Sport (103)
Stages (10)
STEM (32)
Taal (119)
Technologie (255)
toneel (22)
TWA (3)
Uitwisseling (393)
ViaDia (6)
Wetenschap (82)
Wiskunde (19)
WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck and Luke Morton requires Flash Player 9 or better.
Op de hoogte blijven?
Wil u van elk nieuw bericht op de hoogte gehouden worden? Vul dan hieronder uw e-mailadres in en kies voor ‘Subscribe’.
Wil u niet langer op de hoogte gehouden worden? Kies dan voor‘Unsubscribe’. Controleer uw mailbox om te bevestigen!