6ACDEF naar Sacramento – 3

UC Davis en Jelly Belly
Dag twee en al helemaal aangepast: de leerlingen arriveren ’s morgens al met een Starbucks in de hand! Vandaag brengen we een bezoek aan UC Davis (map): een universiteit net buiten Sacramento.
Onze enthousiaste gids Andre leidt ons rond op de zeer uitgebreide campus.
De campus is eigenlijk een stadje op zich: autoluw met een busdienst die in bezit is van en gemanaged wordt door de studenten zelf. Er zijn 30 000 studenten aan UC Davis en je kan er studeren aan verschillende faculteiten gaande van muziek tot dierenarts en chemie. De campus beschikt zelfs over een eigen wijngaard en olijfplantage. Onze leerlingen onthielden vooral dat er meer dan 400 studentenclubs zijn en dat je beboet kan worden voor BUI (biking under influence)!
In de namiddag en onder een stralend zonnetje rijden we naar de Jelly Belly fabriek, waar ze de wereldberoemde jelly bean snoepjes maken. Helaas mochten we gaan foto’s maken in de fabriek maar we kregen allemaal een leuk hoedje op en het productieproces was heel geautomatiseerd (sterk in technologie). Er wordt ook maandenlang gezocht om de jelly bean de exacte smaak te geven (slim in wetenschap) en de rondleiding eindigde natuurlijk in de fabriekswinkel (bedrijvig in economie). (DIA = snoepjesfabriek??)
De topsmaken van Jelly Belly zijn kers, popcorn en drop maar er zijn 10-tallen smaken gaande van kiwi, pina colada, capucchino over appeltaart met geroosterde amandelen en zelfs rotte eieren en snot. Toch maar opletten als uw oogappel u bij terugkomst een snoepje aanbiedt!!

Tot morgen!
KVG


Klik hier voor een diashow (5 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *