4ABC in Putignano – deel 4

Wat gaat de tijd toch snel! Onze voorlaatste volledige dag in Zuid-Italië is bijna achter de rug. Vandaag bleven we dichter bij huis. In de voormiddag bezochten we Indiana Park in Putignano. Heel de voormiddag toonden onze leerlingen en leerkracht fysica zich van hun beste sportieve kant. Ikzelf, minder sportief, nam graag de taak van fotograaf op me. Indiana Park bestaat uit verschillende hoogteparcours. Nadat iedereen zijn volledige uitrusting had, helm inclusief werd er uitgelegd hoe je elk parcours veilig kon afleggen. Iedereen kreeg de kans om op bescheiden hoogte te oefenen. Nadien begon het serieuze werk: een parcours op 3 meter hoogte, vervolgens eentje op 5 meter hoogte en voor de lenigsten ook nog een parcours op 8 meter. Jasper werd direct herkend als sportieve kerel en mocht als eerste het 5 en 8 m hoge parcours afleggen. Heel wat leerlingen hebben zichzelf overtroffen, ze hebben zelfs geskateboard (wees gerust, volledig beveiligd natuurlijk) op 5 meter hoogte! Alle geleverde inspanningen werden op foto vereeuwigd.
’s Middags was het tijd voor onze picknick in het groen van Indiana Park.

In de namiddag bracht de bus ons naar een naburig dorp: Castellane Grotte, waar we een ondergrondse wandeling van 3 km maakten om de grotten te bezichtigen. Dat was duidelijk een toeristische attractie, want hier gaf een gids onmiddellijk de uitleg in het Engels. We hebben de voorbije dagen nog rondleidingen gehad met gidsen, maar dan was het op de omslachtige manier: een gids vertelde in het Italiaans, en onze Italiaanse collega/leerkracht vertaalde dan voor de Belgen naar het Engels. Wat talenkennis betreft scoren wij Belgen zeker goed!
De meesten van de leerlingen bleven nadien in Castellana omdat er een voetbalmatch tussen Belgen en Italianen gepland was.

Vermoedelijk is dit onze laatste bijdrage voor de blog omdat er morgen ook weer een goed gevulde dag op het programma staat. We zullen het natuurreservaat van Torre Guaceto aan de kust bezoeken, en nadien het stadje Ostuni. Om 19u30 worden we op school verwacht voor de farewell dinner, en dan een heel korte nacht want om 3 uur ’s nachts moeten we er terug zijn. Dan zal de bus ons naar de luchthaven van Brindisi brengen want in de vroege morgen hebben we onze vlucht naar Charleroi.

De kennismaking met een andere cultuur is zeker gelukt de afgelopen dagen. De vriendschapsbanden zijn niet alleen internationaal (Belgisch-Italiaans) maar ook intercontinentaal (Belgisch-Canadees).Er is hier nl. een Canadese AFS-studente en aangezien haar moedertaal Engels is en zij deelneemt aan onze uitstappen, hebben onze leerlingen volop kans om met een native speaker Engels te praten. Wat kan een leerkracht Engels zich nog meer wensen? 😉

Tot in ons Belgenlandje!

VBL


Klik hier voor een diashow
(15 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *