4ABC in Putignano – deel 3

Vandaag, dinsdag trokken we naar het zuiden en dat merkten we aan het weer. Ondanks de voorspelde regen brachten we de hele dag door onder een stralende lentezon.

In de voormiddag stond een bezoek aan Lecce op het programma. Cultuur alom, we bezochten er barokke kerken en een Romeins amfitheater dat pas in het begin van de 20ste eeuw ontdekt werd.

Onze lunch aten we onder de palmbomen in het park.

Daarna bracht de bus ons naar het meest oostelijke punt van Italië: de badstad Otranto. Een goed uur op het strand, gevuld met pootje baden, genieten van het eerste lenteweer en gezellig samenzijn. Nadien een bezoek aan de kathedraal van Otranto. De hele vloer bestaat er uit een grote mozaïek met afbeeldingen van de levensboom, dieren, mensen, monsters, duivels en engelen. In een zijkapel was het een beetje griezelen. Daar zagen we achter glas de schedels en botten van de 800 martelaren van Otranto, die in een ver verleden door de Turken gedood werden omdat ze weigerden hun christelijk geloof te verzaken. Dan terug naar het heden: nog even genieten van een echte Italiaanse gelato en we konden onze lange terugreis naar Putignano aanvatten.

VBL


Klik hier voor een diashow
(12 foto’s)

 

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Uitwisseling and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *