Naar Coca Cola

Donderdag 3 maart 2011

Vandaag gingen we naar de Coca Colafabriek te Wilrijk en naar Aquatopia te Antwerpen.
Om 10u00 werden we ontvangen in het European Visitors Center van Coca Cola. We kregen er een rondleiding in de productie-en distributiesite. Hiervoor moesten we allemaal een rode pet opzetten en kregen we allemaal een koptelefoon. We kregen echt alles te zien en dit was de moeite waard. We zagen ook hoe er aan het milieu gedacht wordt. In plaats van grote flessen te stockeren, worden kleine mini-buisjes gebruikt. Via een speciale techniek worden zij geblazen tot grote flessen en kunnen zij nadien gevuld worden. Ook gebruikte flessen en doppen worden gerecycleerd. Op het einde van ons bezoek kregen we ook allemaal zo’n buisje mee naar huis. Wat ook opviel in de fabriek, is hoe weinig mensen er eigenlijk rondliepen. Alles gebeurde door machines en hier en daar liep er iemand rond, om een defect te repareren, indien er iets misliep.

Nadien kregen we een filmpje over het ontstaan van Coca Cola en de evolutie door de jaren heen. Daarna kregen we uitleg over alle producten van Coca Cola en kregen we via een mooi verlichte wand ook alles te zien, wat ooit door Coca Cola geproduceerd is. Nadien mochten we allemaal uit verschillende automaten een flesje kiezen. Dit kregen we gratis! We aten er ook nog onze boterhammen op en vertrokken toen naar Antwerpen.
Daar brachten we een bezoek aan Aquatopia. We werden door mevr. Van de Velde in groepjes verdeeld en kregen per groep een opdracht. Deze moesten we dan in groep oplossen. Er was o.a. een opdracht over anemoonvisjes, over de wonderen van de oceaan, over het tropisch regenwoud, de mangrove, …

Om 15u00 zijn we met de bus teruggekeerd naar Aarschot. Het was een aangename studiereis, vooral de colafabriek was een succes!!

Leerlingen 2M en 2L


Klik hier voor een diashow.

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *