Op bezoek bij CERN

Aan het begin van het schooljaar hadden een kleine vijftig mensen (leraren, leerlingen, enkele ouders – en ook DIABLOG)  zich ingeschreven voor een bezoek aan het CERN in Genève. Op vrijdag 11 maart was het zover. Na een lange busreis stonden we ’s avonds aan ons hotelletje in Annemasse.  Er was nog even tijd om je op te frissen en een hapje te eten.
Op zaterdag werd het echt druk: in de voormiddag verkenden we als echt toeristen in een heus treintje het oude Genève. We werden af en toe wel als sardientjes in een blikje gepropt, maar dat namen we er bij.
Het oude Genève kon ons zeker boeien: de Cathédrale Saint-Pierre,  de muur van de Reformatie, het standbeeld van Henri Dunant, de beroemde fontein aan het meer van Genève… het was allemaal de moeite waard. De kooplustigen onder ons werden wel wat afgeschrikt door de exorbitante prijzen.

Na de middag stonden we aan de poorten van het CERN. Een boeiende presentatie met een filmpje gaf ons een inleiding tot de rondleiding. De enthousiaste gidsen deden er alles aan om ons te laten kennismaken met de achtergronden, mogelijkheden en werking van het CERN. Ook de toepassingen (in de geneeskunde, de informatietechnologie…) die door het CERN werden belicht, kwamen aan bod. Het was allemaal ongemeen boeiend,
maar voor de niet-wetenschappers onder ons (DIABLOG!) was het vaak heel ingewikkeld om te volgen.

Te vlug was het allemaal voorbij. Wij bedanken de organisatoren, de heer Vangechten en mevr. Schoutens, om dit allemaal zo knap georganiseerd te hebben!


Klik hier voor een diashow (35 foto’s)


Klik hier voor een diashow (33 foto’s)

This entry was posted in Events, Technologie, Wetenschap. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *