Kennismakingsdag lagere scholen

De voorbije week kwamen in totaal 225 zesdejaarsleerlingen van de lagere scholen van Testelt, Holsbeek, Rillaar (Pumpel en gb2), Damiaanschool Tremelo, Westmeerbeek, Ramsel, Betekom (Sjib en Klimroos) en Rotselaar-Heikant op bezoek in onze school. Gedurende ruim anderhalf uur werden ze door de leerkrachten ingewijd in de wondere en boeiende wereld van techniek en wetenschap en konden ze ook nog de knepen van ICT leren.
De enthousiaste jongeren konden experimenteren met magneten en dynamo om zo wegwijs te geraken in de wereld van de elektriciteit.
Een webpagina maken is na het bezoek aan het Damiaaninstituut voor deze jongens en meisjes een koud kunstje! Hun werkjes kun je hier bewonderen (klik op de school en dan het nummer)!
In het labo keken ze met open mond hoe de leraren er in slaagden een hard gekookt ei door de smalle hals van een fles te krijgen. Ze zagen en leerden begrijpen hoe robots met ballen kunnen werpen naar inbrekers en hoe je met vereende krachten en gemeenschappelijk overleg een brug kan bouwen.
Ook al kon iedereen ervaren dat “wetenschap fun is” en “techniek supertof”, toch heeft iedereen ook begrepen dat techniek en wetenschap naast handen ook “brains” nodig hebben.
Op het einde kreeg elke leerling een gepersonaliseerde button met de eigen foto erop. De zelfgemaakte ster zal schitteren in de kerstboom thuis!


Klik hier voor een diashow.

Sjibke uit Betekom schreef dit over hun bezoek op hun website.

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *