DRUGSPREVENTIE met JUNKIEBLUES en DRUGSSTORIES

Omdat bijna alle jongeren vroeg of laat met drugs in contact komen, wil de school niet blind zijn voor deze realiteit. Daarom maakt drugspreventie deel uit van ons drugsbeleid.
Vrijdag 12 november woonden alle leerlingen van het vierde jaar de toneelvoorstelling JUNKIEBLUES bij. Dit toneel was het eerste deel van de gezonde dag. De reacties waren positief. Stefanie en Stephanie van 4 M (Bouw – en Houtkunde) schreven: “Het toneel beviel ons wel. Sommige stukken waren iets te oppervlakkig en andere momenten kwamen minder realistisch over. In het algemeen hebben we er wel iets over bijgeleerd: druggebruik is geen al te best idee! Het principe van twee spelers van wie de oudere man verschillende personages speelt (de vader, de leraar, de politie, de dealer, de vriend) was goed doordacht en je wist desondanks goed wie wie was. Het thema van het toneel was heel waarheidsgetrouw: vroeg of laat krijgt een jongere met drugs te maken.” Ook een aanwezige politieagent in het publiek vond het stuk heel herkenbaar.
Ook de vijfde jaren werkten rond hetzelfde thema: bij hen kwam een ex-drugsverslaafde zijn verhaal doen. “Toch wel iets om over na te denken”, vertelde een leerling die soms ‘smoort’.

Junkieblues

Junkieblues

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *