Laatste nieuws van 4ABC uit Putignano

De tijd heeft hier een andere dimensie, een Italiaan kent immers geen haast, en toch gaat voor ons, Belgen, de tijd supersnel. Onze voorlaatste volledige dag zit er op. We bezochten de industrie- en havenstad Taranto, en via een boottrip zagen we zowel de Mar Pccolo als de Mar Grande (Kleine en Grote Zee). Nadien bezochten we het archeologisch museum dat een rijkdom aan schatten heeft uit de Griekse en Romeinse oudheid, allemaal komende uit opgravingen in Taranto en omgeving. In de namiddag bezochten we het historisch centrum van het stadje Martina Franca. Vanavond zien de leerlingen elkaar terug bij de Italiaanse Carla, die een van onze leerlingen host.
Morgen moeten we ons beste beentje voorzetten, want dan gaan we actief beginnen met een hoogteparcours in Indiana Park, vervolgens zullen we de grotten van Castellana bezoeken en in de namiddag sluiten we af met een wandeling aan zee in Polignano a Mare.
’s Avonds is er nog een farewell dinner met alle gastgezinnen voorzien op school, en als de Eyjafjallajökull niet voor een aswolk gaat zorgen zijn we zaterdag 1 mei alweer thuis!

VBL


Klik hier voor een diashow (8 foto’s)

This entry was posted in Buitenland and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *