4ABC in Putignano

Bericht van 24 april

Zaterdag 24 april verlieten we Aarschot onder een schitterende zon om vanuit Keulen naar Bari te vliegen. Geen grotere drukte dan normaal in de luchthaven daar, onze vlucht vertrok zelfs 5 minuten vroeger dan gepland. Het weer was een beetje een tegenvaller bij aankomst: we verwachtten beter dan in België, maar kregen niet meer dan 15 graden. De Italiaanse leerkrachten stonden ons op te wachten en om 19 uur arriveerden we in Putignano. Het tijdsbesef is hier anders dan in Belgie stelden we onmiddellijk vast, want niet alle gezinnen stonden al klaar om ons te verwelkomen. Kwestie van juiste interpretatie: we zijn beslist welkom, maar 19 uur als afspraak betekent hier niet om 19 uur stipt. Maar met wat vertraging geraakte iedereen bij zijn gastgezin. Na anderhalf uur ontmoetten we elkaar terug want er was een avondprogramma voorzien: Alberobello, een stadje dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat omwille van zijn trulli, vreemde ronde witte huisje met symbolen op de daken. Ondertussen hoorden we al enthousiaste verhalen van de eerste ervaringen in het gastgezin. Verschillende leerlingen vertelden dat hun Italiaanse partner beter meeviel dan in België. Op eigen terrein doen ze meer moeite om te communiceren en iedereen was al kei-enthousiast. Voor we het historisch stadscentrum bezochten kregen we een welcome party in een zaaltje: geweldig veel eten, temeer omdat velen al uitgebreid in hun gezin gegeten hadden. Nadien was het tijd om Alberobello by night te bezichtigen. Om middernacht waren we terug in Putignano.
Zondag is familiedag, dus zijn we alvast benieuwd naar hun verhalen morgen.

VBL


Klik hier voor een diashow
.

This entry was posted in Buitenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *