Nach Aachen

Vrijdag 26 maart, eindelijk was het zover … onze studiereis naar de gezellige, historische stad Aken stond op het programma. Alle zesde- en zevendejaars die Duits krijgen, waren uiteraard van de partij. Wat aanvankelijk een veelbelovende dag leek te worden, bleek al gauw uit te draaien op een dag die letterlijk in het water dreigde te vallen. Op weg naar Aken werd al gauw duidelijk dat de weergoden ons niet goed gezind waren. Ondanks het feit dat we meteen onze paraplu te voorschijn moesten toveren en deze de hele dag spijtig genoeg niet meer hebben kunnen opbergen, hebben we toch nog het onderste uit de kan gehaald om ons te amuseren.
We hebben de dag ingezet met een heuse ‘Stadtrallye’, waarbij de leerlingen hun allerbeste Duits hebben moeten boven halen. Zo moesten ze de Duitsers frequent om informatie vragen en er zelfs in slagen een echte Akenaar samen met hun op de foto te krijgen en dit te bewijzen aan de hand van zijn identiteitskaart. Toegegeven, het was niet altijd even makkelijk veel neer te schrijven op doorweekte papieren met verkleumde handen, maar er is (zeker in de groep die ikzelf begeleid heb) heel wat afgelachen geweest. Tussendoor vertoefden we dan af en toe in ‘drogere oorden’, zoals de befaamde Dom van Aken, waar nog een kaarsje gebrand kon worden voor het goede doel.

Toen de stadszoektocht en doe-opdrachten tot een goed einde waren gebracht, waren de leerlingen nog anderhalf uur vrij om zich even op te warmen, hun hongerige magen te spijzen of een beetje te shoppen. Ik heb achteraf vernomen dat ze hier hebben geleerd hoe ze iets te eten of drinken konden bestellen, zelfs als was het maar in de McDonalds. De leerlingen van 7A zien er nu alleszins al naar uit op stage te vertrekken naar Wuppertal. “Mission erfüllt, würde ich so sagen”.

Birgit Vrijsen

This entry was posted in Buitenland, Excursie, Taal and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *