Kennismakingsdag – De Nayer instituut

Op maandag 11 januari 2010 zijn er een paar klassen van het Damiaan-instituut Aarschot naar de hogeschool De Nayer geweest.
Elke klas woonde verschillende lessen bij. Onze klas (6E) woonde o.a. de lessen elektronica, domotica, “muziek technisch bekeken” en gepolariseerd licht bij.

De les elektronica (embedded sytems) was zeer interessant en alles werd goed uitgelegd. Spijtig genoeg hadden we niet voldoende tijd om het in de praktijk te testen.
De les domotica was ook heel boeiend, vooral omdat deze technologie ons sterk aanspreekt. Domotica is namelijk het domein van de automatie in huishoudelijke installaties. Je kan bv. de rolluiken omhoog laten gaan door middel van je GSM of het bad laten vollopen vanop afstand. Na deze les was het tijd om te gaan eten.

Na de middagpauze hebben we muziek “technisch bekeken”, dit werd duidelijk geïllustreerd met behulp van een powerpoint en wat demonstratieproefjes.
Daarna kregen we tijdens de les fysica nog wat uitleg over gepolariseerd licht. Daarbij hoorden ook wat proefjes die we zelf mochten uitvoeren.
Het was dus een zeer leerrijke dag en nu weten we ook hoe een hogeschool er aan de binnenkant uitziet.

Geschreven door:
Ruben Isenborghs en Thomas Elsen (6 IW)

Op 11 januari vertrokken met enkele klassen zesdejaars die bedreven zijn in wetenschap en technologie naar De Nayer Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver.gepolariseerd licht. De proefjes waren verrassend en leuk om te doen. Vervolgens gaf de constructie van een galvanische cel ons de kans om een echte batterij te maken. In de namiddag kregen we informatie over het duurzaam omspringen met energie en maakten we een zonnecel. We eindigden met een spannende climax, namelijk het breken van een betonnen balk. Hannes bediende de spanningsbak en de rest speurde de betonbalk af naar eventuele scheuren. Het was leerrijk en we hebben een goed beeld gekregen over de mogelijke opleidingen. Met een paar gratis consumpties en een lekker middagmaal was de dag helemaal geslaagd.

6AC

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Wetenschap and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *