6ABCD bezoekt Canterbury

Op donderdag 19 november 2009 verkenden de leerlingen van 6A (Latijn), 6B (Economie-Wiskunde), 6C (Wetenschappen) en 6D (Economie-Moderne Talen) het Engelse Canterbury. Voor velen was het de eerste keer voet zetten op Engelse bodem, de eerste keer een ferry nemen, de eerste keer met ponden betalen en de eerste keer met ‘echte’ Engelsen praten in ‘echt’ Engels.

Om 6u ’s morgens al vertrok de bus richting Calais om daar de boot te nemen naar Dover. Door de storm van de vorige nacht hadden de ferries wat vertraging, waardoor de groep een uurtje later in Engeland aankwam. Dat was een geluk want hierdoor kon ze een latere boot terug nemen zodat ze langer in Canterbury kon blijven dan voorzien.

De leerlingen verkenden zelf de stad, aan de hand van ‘The Canterbury Quiz’ en een stadsplan. En het traditionele stadje viel in de smaak: “Dat is hier zo rustig.”, “Die huisjes zijn zoals die in Disneyland.”, “De kerstversiering in de winkels is heel mooi.”, en zelfs “Ik wil hier komen wonen!”.  Ook de lunch mochten de leerlingen zelf kiezen. De begeleidende leerkrachten Engels (Annelene Timmermans en Lieve Verbruggen) gingen alvast voor de typische ‘fish and chips’ (mmm).

In de namiddag dompelde ‘The Canterbury Tales: Visitor Attraction’ de leerlingen onder in het middeleeuwse Canterbury, met bijhorende geuren. Zo kwamen de personages uit Geoffrey Chaucers ‘The Canterbury Tales’ die ze in de les Engels bestudeerd hadden, helemaal tot leven.

Daarna stond Christ Church Cathedral op het programma. Een gigantische katedraal met schitterende glas-in-lood ramen, een echt architecturaal pareltje. Ook het historische belang van de Cathedral ontging de leerlingen niet. Zo stonden ze op de plaats waar Thomas Becket in 1170 werd vermoord en voelden zich ware pelgrims.

Rond 22u30 stopte de bus terug in Aarschot. De leerlingen stapten uit, ietwat vermoeid, maar superblij in Engeland geweest te zijn.

This entry was posted in Buitenland, Engels. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *