4e jaar naar ‘Playground love’

Maandag 5 oktober gingen de leerlingen van 4A-B-C-E-F-G-H-K kijken naar een toneelvoorstelling ‘Playground Love’, gespeeld door toneelgezelschap ‘fABULEUS’, in CC Gasthuis in Aarschot.
Zes jongeren spelen een schijnbaar banaal verhaal over hun jeugd in een geïsoleerde kostschool (instituut) en het leven daarna. Ze ontdekken geleidelijk aan het vreselijk geheim dat ze delen. Want uiteindelijk blijken ze klonen te zijn gedoemd om hun organen af te staan. Wat staat hen te gebeuren…
Een thriller en een liefdesverhaal, sciencefiction en verteltheater tegelijk. Over opgroeien, liefhebben, leren leven met je beperkingen maar toch blijven dromen.

Wat de leerlingen vooral onthielden: de goede acteerprestaties van de zes acteurs, die niet veel ouder zijn dan de leerlingen zelf. De link die verschillende leerlingen legden met de film ‘The Village’, waarin het verhaal veteld wordt van een afgesloten dorp omgeven door bossen waarin het gevaar op de loer ligt en ‘The Island’. Maar een leerling merkte terecht op dat theater toch een heel ander medium blijkt te zijn en niet altijd zo gemakkelijk te begrijpen. “Wij jongeren kennen dit niet meer ‘toneel’ dat is zo anders zonder actie en special effects! “(Maarten Willems 4F)

This entry was posted in toneel and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *