6ABC bezoekt de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Aarschot

6ABC bezocht de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Aarschot. Ze hadden geluk met het mooie weer. Zo konden ze in het zonnetje genieten van het prachtige uitzicht langs de buitenkant. Nadien gingen ze op eigen tempo binnen de sfeer opsnuiven.

Dit waren een aantal bevindingen!
Ik vond het goed dat we de kerk bezocht hebben met de klas. Zelfs als je niet godsdienstig bent is het nog altijd een mooi gebouw.

Het is wonderbaarlijk dat de kerk door mensenhanden is gemaakt… Mensen vertrouwden sterk in God. Dat is een soort cultuur die verloren gegaan is en dat is spijtig, want ik zou het zelf graag meegemaakt hebben…

Langs buiten is de kerk heel groot en voelt ze immens aan. Het moet een grote inspanning gevergd hebben om dit te realiseren!De glaspartijen zijn kleurrijk en fris. De ornamenten waren verfijnd. Binnen gaf het een koele en rustige sfeer. Ik ben onlangs nog in de kerk geweest, maar toch vind ik dat ze elke keer een andere sfeer heeft!

Kerken zijn eigenlijk mooier en waardevoller dan ik had gedacht. Spijtig dat ze door zo weinig mensen bezocht worden!

Mij viel vooral het altaar op. Dit zorgde voor een moderne toets in het oude gebouw!

Het is een indrukwekkend gebouw waar de stilte nog echt overweldigend kan zijn!

Ik heb er nooit bij stilgestaan hoeveel werk mensen gestoken hebben in de bouw van deze kerk alleen om hun geloof te kunnen belijden…

(Jo Pierson)

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *