Bezoek Windekind 6T en 6R

Op 29 mei om half negen vertrokken stapten we op de trein naar Leuven. Na een paar woordjes uitleg van de directeur van Windekind werden de twee klassen (6T en 6R) in vier groepen verdeeld. Een deel ging koken, naar de markt, naar het park,… Onze leerlingen kregen te maken met een grote verscheidenheid aan beperkingen, zowel fysiek als mentaal. Hieronder twee reacties:

In de voormiddag zijn we met de kinderen van Windekind naar het park van Leuven gegaan. We hebben daar het spel Vikingslag gespeeld. Het was voor ons maar een raar spelletje maar we zagen wel hoe de leerlingen van Windekind erin opgingen.
Rond half elf zijn we een broodje gaan halen en zijn we een terrasje gaan doen. Daarna vertrokken we weer naar Windekind. In de namiddag hebben we mee een afscheidsfeestje gevierd. Het was interessant om te zien hoe ze die kinderen hielpen, vooral zij die niet konden drinken of eten. We hebben een goed babbeltje geslagen en veel te weten gekomen over ziekten en handicaps. Het was een verrijkende ervaring om te zien hoe je met een handicap moet leven. Ik zou het zelf nooit willen meemaken, maar ik heb respect voor elke handicap die iemand heeft en als ik kan, zou ik altijd helpen. (Jelle Fannes, 6R)

Het was een leuke ervaring om met deze mensen om te gaan! Ik had er in het begin niet echt een zicht op van wat je moet doen en mag doen…
Maar alles was duidelijk toen we ginder aankwamen. We hebben toch een beetje een persoonlijke band met deze mensen opgebouwd. Ze zijn ook heel aandachtig en in alles wat wij doen tonen ze interesse. Ben blij dat ik deze ervaring heb kunnen meemaken en zou dit zeker nog eens willen doen! (Bart Leten, 6T)

Kort samengevat, deze dag was voor herhaling vatbaar!!! (CAG, BK)

This entry was posted in Binnenland, Excursie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *