Talent voor techniek en wetenschap in DIA


Het Damiaaninstituut Aarschot organiseert in samenwerking met de techniek- en wetenschapsacademie workshops rond techniek en wetenschap. Deze workshops zijn gericht op meisjes en jongens van 10 tot 13 jaar.

De techniek- en wetenschapsacademie werkt nauw samen met de UCLL. Gelijkaardige workshops worden al georganiseerd in Houthalen, Genk, Maaseik, Tongeren en Herk-de-Stad. Wegens het grote succes werd er gezocht naar een goede locatie in de buurt van Aarschot. De samenwerking met onze school is logisch om het ruime aanbod van studierichtingen in de domeinen wetenschap en techniek.

Vandaag verwelkomden we de eerste deelnemers. Achttien enthousiaste meisjes en jongens werden opgevangen door drie enthousiaste leerkrachten. Mevrouw Wyns, mevrouw Van Campenhout en mevrouw Smets waren al weken bezig om van deze namiddag een succes te maken.

Tijdens de eerste workshop ontdekten de deelnemers onder andere het evenwicht tussen de verschillende levende wezens in de natuur via een spel rond biodiversiteit en konden ze robots programmeren via Lego Mindstorms.
Met veel zin en interesse gingen de jongeren aan de slag. Robots reden rond stoelen en maaiden het gras. Zaadbommen werden gemaakt en pantoffeldiertjes werden bewonderd onder de microscoop.

Het Laatste Nieuws en ROB-tv kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was.

De workshops vinden telkens plaats in het Damiaaninstituut op woensdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Inschrijven voor de workshops van oktober en november kan nog via de website www.techniekenwetenschapsacademie.be.

Dit initiatief kwam tot stand in samenwerking met:

Klik op de foto om het album (19 foto’s) te bekijken.

This entry was posted in Engineering, Events, STEM, Technologie, Wetenschap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *