Bericht uit Tremp – dag 3

Vandaag werden we om 8.50 uur op school ontvangen door de directeur en enkele collega’s. We kregen een uiteenzetting van het Catalaanse schoolsysteem, wat nauw aansluit bij het Belgische systeem. We kregen een rondleiding in de school. Deze rondleiding maakt ons duidelijk dat we in het Damiaaninstituut toch wel heel goed uitgerust zijn! De school is ook veel kleiner, ongeveer 500 leerlingen volgen hier algemeen of technisch onderwijs.
Omstreeks 11.00 uur zijn we de stad gaan verkennen. De Catalaanse leerlingen gaven ons geregeld wat informatie over de bezienswaardigheden.
Daarna bezochten we het Epicentre. Hier kregen we een film in 3D te zien over het cultureel en natuurlijk erfgoed van de omgeving. Via interactieve schermen en uitleg van onze gids, Carlos, kwamen we meer te weten over de spectaculaire wonderen van de natuur door de eeuwen heen. Daarna zijn we via het, indrukwekkende, gebouw van het geologisch instituut van Tremp terug naar de school gewandeld. Hier werden de leerlingen opgewacht door hun partners.
Het was een mooie dag.
HM


Klik hier voor een diashow (12 foto’s)

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Uitwisseling and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *