STEM in 3C

De kop is er af … de leerlingen van 3 Wetenschappen gingen tijdens de les STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) aan de slag met … spaghetti. Neen,  er werd geen kookles georganiseerd maar er werd onderzocht hoe sterk spaghetti eigenlijk is. Iedereen weet dat de Italiaanse lekkernij breekt als je ernaar kijkt. Maar wat als je er gewichtjes aan hangt? Zou je een brug kunnen maken uit spaghetti?

Met een Baileybrug als voorbeeld gingen de leerlingen aan de slag. De eerste I-profielen werden getest en ja hoor minder dan 50 gram spaghetti op de juiste wijze verlijmd kan een last van 1200 gram dragen op een overspanning van 20 cm. Een knap staaltje wetenschap zo’n I-profiel!

KK

Klik om te vergroten!

This entry was posted in Engineering, Events, STEM, Technologie, Wetenschap, Wiskunde and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *