Keiheuvel, Balen

Vorige vrijdag maakten de leerlingen van 5E een leerrijke uitstap naar De Keiheuvel.
Jordy en Quiten laten ons meegenieten.

Op vrijdag 27 maart zijn we met 5E (industriële wetenschappen) en 5C (wetenschappen-wiskunde) naar de aeroclub De Keiheuvel in Balen geweest . Omstreeks half 10 werden we naar de leslokalen geleid waar we in de voormiddag theorieles kregen over de aerodynamica, de instrumenten, navigatie en de werking van een vliegtuig. Ook werd besproken hoe je een PPL (Privat Pilot Licency) kan behalen. De uiteenzetting werd gegeven door Paul Naveau. Paul heeft ruim 40 jaar vliegervaring in zijn logboek staan en is tevens instructeur op de vliegclub. Na deze zeer leerrijke les kregen we er een kleine test over. De 3 personen die het best scoorden op deze test kregen een vlucht aangeboden van 40 minuten met een Cessna 172. Tot grote spijt van ons allemaal kregen we te horen dat de Cessna, waarmee we die dag zouden vliegen, nog steeds in onderhoud was. In ruil kregen we een waardebon van 40 minuten waarmee we op een andere keer mogen vliegen.
Na de lunch, omstreeks 14 uur, mochten Quinten, Jordy en Dixie de zweefvlieger uit de hangaar zetten waarbij ze direct een privéles kregen over de vliegervaringen van de begeleider Fons. Ze stelden hem verschillende vragen over het zweefvliegen waaronder: hoe ver je gemiddeld kan afleggen met een zwever , uit welk soort materiaal ze gemaakt zijn en de kostprijs van zo een zweefvliegtuig. Even later waren ook de andere leerlingen van de klas toegekomen en gaf Fons een uitgebreide uitleg over het zweefvliegen in het algemeen en de zwevers zelf. Na een klein uurtje wisselden we en bezochten we de loods van de motorvliegtuigen. Er werden 2 clubtoestellen tot onze beschikking gesteld (Sportcruiser met speciale schroef en een Cessna 152, beiden tweezitters) waar we dan mochten inzitten en al dromend met de besturing spelen. Tevens konden we gerichte vragen stellen over deze toestellen, alle instrumenten bekijken en de theorie linken aan de praktijk. Na een halfuurtje alles bestudeerd te hebben, zijn we terug de bus opgestapt en verder dromend wederom naar huis vertrokken.


Klik hier voor een diashow (10 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie, Wetenschap and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *