6I naar ACTA-procesinstallatie

Op donderdag maart trokken de leerlingen van 6I naar Brasschaat voor een kennismaking met de ACTA-procesinstallatie. Na een omweggetje hier en daar (om de files op de autostrade te vermijden) kwamen we tegen 9.00 u. aan in Brasschaat. Hier werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de chemische procestechnologie. De procesinstallatie is speciaal gebouwd om leerlingen en studenten op te leiden. De leerlingen werkten voor de veiligheid alleen met water, maar toch moest iedereen een veiligheidsbril, helm en vestje aantrekken. Ze kregen de opdracht water rond te pompen met een specifieke pomp. Hierbij moesten ze eerst leren werken met een P & ID. Wanneer ze het juiste traject gevonden hadden, de juiste kleppen open en dicht draaiden, mochten ze de pomp starten. Nadien werd deze nog computergestuurd bijgeregeld vanuit een nagemaakte controlekamer. De technische, theoretische leerstof vanuit de les werd via deze excursie mooi in realiteit toegepast. De leerlingen hebben nu een beeld van hoe de procesindustrie eruit ziet en ik ken ondertussen de weg naar Brasschaat op mijn duimpje!

BVDA


Klik hier voor een diashow (24 foto’s)

This entry was posted in Binnenland, Chemie, Events, Excursie, Technologie, Wetenschap and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *