Bericht uit Putignano van 4A en 4B

   

Klik om te vergroten.

De leerlingen van 4A en 4B zijn op uitwisseling in Putignano, in de laars van Italië.
We kregen vandaag onderstaand verslag over het voorbije weekend.

We begonnen onze uitwisseling om 3:30 aan onze school. Dit was wel zwaar omdat we dan voor de rest van de dag heel moe waren. Vandaar vertrokken we met twee busjes richting Charleroi airport. Daar namen we een twee uur durende rustig verlopen vlucht richting Bari. Van Bari werden we met een bus naar Putignano gebracht. Iedereen was heel zenuwachtig voor de eerste ontmoeting met de Italianen want wij wisten eigenlijk bijna niets over hen. Uiteindelijk viel het wel mee en bleken het ook gewone mensen te zijn.
In de school ontbeten we, kregen wij een uitleg over de streek, een rondleiding door de school.
De Italiaanse leerlingen zongen zelfs voor ons. Daarna ging iedereen naar zijn of haar eigen gastgezin en wij maakten kennis met elkaar. We gaven elkaar ook cadeautjes en de sfeer was heel goed.
In mijn geval ging ik daarna naar een handbalwedstrijd kijken. In de avond kwam iedereen nog samen en bouwden wij een klein, gezellig feestje. De volgende dag was er ook alles te doen in het gastgezin. Wij gingen naar het stadje Matera en bezochten daar de kathedraal, maakten er een wandeling en keken vooral naar het mooie uitzicht dat toch alom aanwezig is in Matera. In de avond hingen we met vrienden rond in Noci en we aten pizza. Daarna was het weekend gedaan!

Robbe en Siem

This entry was posted in Buitenland, Engels, Events, Excursie, Taal, Uitwisseling and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *