5F bakt pannenkoeken op bomma’s wijze

Klik op de foto om het album te bekijken (16 foto’s).

De leerlingen van 5F deden in hun laatste les van dit schooljaar (ondertussen al 1 juni) onderzoek naar de voedingswaarde van pannenkoeken. Een authentiek recept van “de bomma” werd er bij gehaald, net zoals het wereldvermaarde recept voor boekweitpannenkoeken van meneer Michiels.

Terwijl een groep beslag maakte, bepaalde een andere groep nauwkeurig de massa van één pannenkoek en ging een andere groep aan de slag met tabellen en berekeningen. De bereidingswijze van het beslag speelde duidelijk een grote rol in het aantal calorieën per pannenkoek, het gebruik van boekweit was dan weer zeer positief wat voedings-waarde betreft. Op het einde van de les, kwamen de leerlingen tot  meerdere inzichten qua suiker- en vetgebruik in recepten.

En aangezien die stapel pannenkoeken dan toch nog warm was …

This entry was posted in Chemie, Cultuur, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *