DIA in de pers

N.a.v. de zelfdoding van een jongere tengevolge “sexting” contacteerde de pers (HLN) onze school. Omdat VTM via deze weg las dat er in DIA één van de weinige scholen is waar ook preventief gewerkt wordt rond sociale media en relaties (tijdens onze Pikasoldag voor alle leerlingen van het derde jaar), kwamen ze ook ter plaatse filmen.

Niet zo makkelijk om op een examendag “een klas met leerlingen” te vinden. Gelukkig waren de jongens van 6OQ bereid om even in een fictieve les bij leerlingenbegeleidster mevrouw Vervloet te zitten. Ook leerlingen buiten de schoolpoort gaven hun reacties.

We hopen dat onze inzet jongeren bewust maakt van de troeven én de mogelijke gevaren bij het gebruik van sociale media. P van Pikasol verwijst naar “persoonlijk, privé”: sommige dingen moet je immers “privé of met 2” houden.

This entry was posted in Events and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *