Zevende jaar verkent Antwerpen


Klik op de foto om het album te bekijken (28 foto’s).

Gisteren zetten de leerlingen van het zevende jaar een stapje in de wereld en zij brengen ons daar graag verslag over uit.

7 PAV: Stadszoektocht in  Antwerpen op dinsdag 16 mei

We verzamelden in Aarschot aan het station. Vanaf daar vertrokken we met de trein richting Antwerpen.
Zodra we in Antwerpen aankwamen, kregen we opdrachten die we in de stad moesten oplossen. We begonnen eerst met een gezamenlijke wandeling door Antwerpen o.a. langs het Begijnhof tot aan het MASS.
Onderweg kwamen we Gert Verhulst tegen,  maar die negeerde ons. Eens aangekomen aan het MASS gingen we helemaal naar de bovenste verdieping  en genoten we van het prachtige zicht over Antwerpen. Daarna wandelden we verder langs de Schelde  tot aan ‘Het Steen’. Van hieruit begon ons groepswerk met onze opdrachten.
De route die moesten volgen bracht ons o.a. langs het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal, de Vlaaikensgang, de Sint-Annatunnel, de plantentuin, het stadspark en de Antwerpse diamantwijk.
Onderweg kregen we de opdracht om met onze groep bij bepaalde bezienswaardigheden een foto te nemen. Dit gaf soms grappige resultaten, bv. bij de ingang van de dierentuin waar  we een dier moesten uitbeelden.

Het was een vermoeiende, maar leerrijke dag. Gelukkig was het schitterend weer. Wat wij vooral de moeite vonden was het bezoek aan het MASS, de Sint-Annatunnel, de Vlaaikensgang en de diamantwijk. Voor ons mocht de dag in Antwerpen nog iets langer duren…

De leerlingen van 7R

This entry was posted in Binnenland, Cultuur, Events, Excursie, Geschiedenis, Modulair and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *