MOT’en in Grimbergen

Klik op de foto om het filmpje en het fotoalbum te bekijken!

Kobe uit klas 2K stuurde ons het onderstaande bericht.

Uitstap naar het MOT in Grimbergen
Op dinsdag 2 mei gingen we naar het MOT in Grimbergen. MOT staat voor Museum voor oude technieken. In de voormiddag kregen we een rondleiding over hoe vroeger de was werd gedaan. We kregen de hulpmiddelen te zien die gebruikt werden door de jaren heen en hoe er werd gedroogd en gebleekt. Na de rondleiding mochten we zelf aan de slag. We kregen een T-shirt die we vuil moesten maken. Daarna moesten we die proper wassen op verschillende oude manieren. Als het T-shirt proper was mochten we die door de pers halen en aan de waslijn hangen.
In de namiddag gingen we naar de smid. Hij vertelde ons hoe smeden in zijn werk gaat. Hij demonstreerde hoe alles in zijn werk gaat en we mochten hem helpen bij diverse technieken. Hij legde ons uit wat het verschil is tussen staal en ijzer, wat de smelttemperaturen zijn, hoe je twee stukken ijzer aan elkaar smelt en hoe een hoefsmid te werk gaat. Als je de smid had geholpen bij een bepaalde smeedtechniek kreeg je het resultaat ook mee naar huis.

This entry was posted in Binnenland, Cultuur, Economie, Events, Excursie, Merkwaardig, Technologie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *