di-A-ctief 2017 denderend succes

Klik op de foto om het album te bekijken (80 foto’s).

Vele bezoekers vonden zondag weer de weg naar onze school. Heel veel oud-leerlingen zochten hun oud-leerkrachten op en vertelden over de weg die ze al afgelegd hadden sinds ze de school verlieten. Vele ouders met zoon of dochter in het 5de of 6de leerjaar basisschool stelden heel gerichte vragen aan de leerkrachten. Het is duidelijk dat jongeren altijd vroeger beginnen aan het bezoeken en vergelijken van secundaire scholen. Hun keuze is onderbouwd.

Ook vele leerlingen kwamen zondag naar school om proefjes te doen, om hun GIP voor te stellen, om spelletjes te spelen die ze zelf geprogrammeerd hebben, om houten kaarsenhouders te graveren met de CNC-machine.

Ook de nieuwe studierichting “elektromechanische technieken – duaal” trok nieuwsgierigen aan.
Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat de meeste mensen de combinatie leren op school én in het bedrijf nog wat ongewoon vinden. Toch gelooft DIA in deze nieuwe vorm van leren, samen met de bedrijven Bosch Tienen en Duracell Aarschot.

Heel wat nieuwe inschrijvingen en – vooral – heel veel erg geïnteresseerde bezoekers: di-A-ctief 2017 toonde dat DIA ‘sterk is in technologie, slim in wetenschap en bedrijvig in economie’… ook op zondag!

This entry was posted in Bezoekers, Binnenland, Chemie, CLW, Cultuur, DBSO, Duits, Economie, Engels, Engineering, Events, Frans, Fysica, Gambia, Geschiedenis, Gezondheid, GIP, Houtbewerking, ICT, Modulair, Nederlands, Sport, STEM, Taal, Technologie, TWA, Uitwisseling, Wetenschap, Wiskunde and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *