Koel- en warmtechnieken bij IMEC en di-A-ctief

Kom morgen zeker even langs bij Koel- en Warmtechnieken in het U-blok! Deze jongens en meisjes werken samen met high-tech bedrijven als IMEC, zoals je in onderstaand bericht  van dhr. Truyens, leraar Koel- en Warmtechnieken kunt lezen!

Oud leerling, Jens Verdonck, werkt als technicus bij IMEC en nodigde de leerlingen van Koel- en Warmtechnieken uit voor een technisch dagje.

IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen Wij werden hier verdeeld in 2 groepen.
De groep koel- en warmtechnici kregen een technische toelichting van de procés- en utilitykoeling, ventilatie en verwarming.

Het is haast ongelooflijk dat er zo een grootse, mooi uitgewerkte, complexe en toch energie- en milieuvriendelijke installatie instaat voor de nodige luchtkwaliteit. De precisie van al de te behalen parameters (temperatuur, vochtgehalte en de zuiverheid) van de lucht in de cleanrooms wordt punctueel opgevolgd. Nadien kregen we een technische rondleiding en konden we alles wat we hadden besproken, zien werken in realtime. Na de technische rondgang werden we ontvangen in een vergaderruimte waar mensen van HR (human resources) onze leerlingen een mooie job aanboden.

Dit werd gevolgd door een lekkere broodjesmaaltijd en een panoramisch zicht op Leuven en omstreken.
Graag danken we IMEC als bedrijf, dhr. Scholiers, mevr. Brems en de mensen van HR in het bijzonder voor de leerrijke dag.

 

This entry was posted in Bezoekers, Events, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *