Naar de Aeroclub Keiheuvel

Klik om te vergroten.

Op dinsdag 28 maart 2017 bracht klas 5E (Industriële Wetenschappen) een bezoekje aan de Aeroclub Keiheuvel te Balen, een club waar ze hobbyvliegen.  We kregen de hele dag uitleg over het vliegen.  En dat allemaal in het kader van de lessen Fysica.

We krijgen op school een onderdeel Aerodynamica.  We leren in de lessen hoe een vliegtuig opstijgt, welke krachten er op een vleugel werken, hoe een vliegtuig bochten maakt en nog veel meer.  Ook zagen we de apparatuur van een vliegtuig zodat we tijdens de vluchten zelf ook konden volgen.

In de voormiddag hebben we alles geleerd over een vluchtvoorbereiding.  We hebben gezien dat je niet zomaar overal mag vliegen. Dat je niet recht moet sturen met een vliegtuig maar tegen de wind in. Daarna hebben we de snelheden, de richting, de hoogte, aantal liter benzine dat we moeten tanken,… berekend.

In de namiddag kreeg iedereen de kans (als je dit op voorhand had gereserveerd) om te vliegen.  We zijn dan samen met een ervaren piloot een vliegtuig uit de hangaar gaan halen en gaan voorbereiden voor de vlucht. We vlogen met een Piper Archer 3. We hebben het eerst eventjes getankt en dan het vliegtuig helemaal gecontroleerd. Dan waren we klaar met het voorbereiden en zijn we opgestegen voor een vlucht van een 20-tal minuutjes. Eerst zijn we over de nieuwe brug van Geel gevlogen zo door naar de Abdij van Tongerlo, vervolgens naar het kasteel van de Merode en de Abdij van Averbode en dan via punt WEST in Kwaadmechelen terug naar de Keiheuvel.  De rest van de groep heeft een rondleiding gekregen over de motorvliegers en de zweefvliegers.
Ze hebben ook eens een kijkje in de vliegers genomen en kregen ondertussen alle info om zelf hobbypiloot motorvliegen of zweefvliegen te worden. De leerlingen zelf vonden het een super avontuur en zouden misschien wel zelf hobbypiloot willen worden; alleen vielen de prijzen wel wat tegen.

Michiel (5E)

This entry was posted in Binnenland, Engineering, Events, Excursie, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *