6K bezoekt het Vlaams Parlement en de Nationale Bank

Klik op de foto om het album te bekijken (12 foto’s).

Ronan van 6K meldde ons dit:
Op donderdag 23 maart trokken we met heel wat leerlingen van het 6e jaar naar het Vlaams Parlement en het museum van de Nationale Bank.
In de inkomhal van het Vlaams Parlement zei onze gids dat hij ons zou vertellen over de samenstelling en de werking van het parlement maar dat hij ook uitleg zou geven over de collectie kunstwerken van het parlement. Zo gaf hij bijvoorbeeld informatie over Arne Quinze.
In de grote vergaderzaal, met de gekende glazen koepel, waar de parlementsleden vergaderen, zagen we Jan Peumans die op dat moment een rondleiding gaf aan de Ambassadeur van Nepal. We vonden het heel fijn dat Jan Peumans, ondanks zijn drukke agenda, tijd maakte voor een groepsfoto met ons.
Tijdens de middag kreeg iedereen vrij om in het zonovergoten Brussel om een hapje te eten en te drinken. Anderen profiteerden van het aangename weer om een leuk terrasje te doen.
Om 14 uur kwamen we samen op de verzamelplaats en wandelden we naar het museum van de Nationale Bank te wandelen. We kregen heel wat informatie over de functies van een nationale bank en de verschillende biljetten van vroeger en nu. Zo leerden we dat er meer dan 100 manieren zijn om een echt bankbiljet van een vals te onderscheiden en dat Julius Caesar de eerste mens was die zijn eigen afbeelding op een munt zette terwijl hij nog leefde.

This entry was posted in Binnenland, Cultuur, Economie, Events, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *