Op bezinning in de Westhoek

Klik op de foto om het album te bekijken (7 foto’s).

Vandaag trokken de leerlingen van 5I, 5M, 5N en 5O op bezinning naar Ieper en de Westhoek om kennis te met de ‘Groote Oorlog’ van 1914-1918. Na een behoorlijke busrit was de eerste halte de begraafplaats van Langemark, een van de grootste Duitse begraafplaatsen van België. Nadien bezochten de leerlingen de Menenpoort en werd er geluncht in onder de stralende Ieperse zon. In de namiddag stonden Hill 62 en het indrukwekkende Tyne Cot, de grootste Britse begraafplaats op het Europese vasteland, op het programma. De dag werd afgesloten in het museum van Passchendaele waar de leerlingen door loopgraven konden wandelen en ze de verschillende legers leerden kennen maar waar ook de waanzin van oorlog pijnlijk duidelijk werd.
AP

This entry was posted in Bezinning, Binnenland, Events, Excursie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *