Op bezoek bij Geberit

Klik op de afbeelding om het album te bekijken (23 foto’s).

De leerlingen van 5Q, 6Q, 5U en 7U gingen gisteren op bezoek bij  ‘Geberit‘ in Machelen. Ze hebben daar een uitgebreide voorstelling gekregen over de producten die er verkrijgbaar zijn.

Voor de toiletten ging het over: opbouwspoelsystemen, voorwandsystemen, systemen in de muur en systemen achter de wand. Sommige systemen zijn voorzien van een geurafzuiging via het toilet of hygiënische blokjes via het spoelsysteem in plaats van in de toiletpot. Aan de hand van interessante filmpjes kregen de leerlingen een beter inzicht in de plaatsing en afwerking van deze systemen.

Vooral de aquaclean is aan een grote opmars bezig. Dit is een toilet dat een reiniging uitvoert met water van ongeveer 37°C. In de luxe uitvoeringen wordt het achterwerk ook droog geblazen met warme lucht en is de zitting al aangenaam warm. Deze modellen staan ook in werking in de toiletruimte van de firma. Onze leerlingen wilden dit aan den lijve ondervinden en mochten dit eens gaan uittesten wat tot hilarische toestanden leidde.

Er werd ook aandacht besteed aan de verschillende reukafsluiters en toevoermaterialen. Of het nu voor verwarming, koeling, zonne-energie of andere doeleinden is, voor elk onderdeel hebben ze fittingen. De persfittingen zijn alom gekend. Nieuw zijn steekfittingen waar je de leiding enkel in hoeft te duwen. Deze kunnen niet uit elkaar gehaald worden. De sterkste leerling uit de groep heeft dit eens kunnen testen.

Daarna kwam een spectaculaire voorstelling aan bod. Een wand met doorzichtige afvoeren en allerhande toestellen. Hier kan men duidelijk zien wat er in de afvoeren gebeurt wanneer deze op een verkeerde manier zijn geplaatst en hoe men deze correct dient te plaatsen. Zowel voor particuliere woningen als voor appartementen.

Als afsluiter kregen we een broodjesmaaltijd aangeboden door de firma ‘Geberit’. Deze was zeer gevarieerd en de leerlingen lieten het zich smaken. Met een goed gevulde maag keerden we terug naar het station om de trein te nemen naar Aarschot.
VWEP

This entry was posted in Binnenland, Events, Excursie, Technologie and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *