Factory of the future

Klik op de foto om het album te bekijken (14 foto’s).

De leerlingen van 5H bezochten vandaag de Technotrailer met de factory of the future die onze school aandeed.
Dries en Jochen schreven hun bevindingen en Sander zorgde voor de foto’s.

Workshop (Dries)

De workshop begon met een goede uitleg van hoe de machine in elkaar stak en welke processen het onderging om zo je eindresultaat te krijgen. De machine nam zo goed als de helft van de trailer in en zag er zeer indrukwekkend uit. De machine was opgedeeld in 9 a 10 delen waar  we dan bekeken wat elk deel deed. Hierna werden we in groepen van twee personen verdeeld. Vervolgens moesten we van één van die delen een paar vragen oplossen, dit was best wel moeilijk. Daarna kreeg je per groep een schakeling met ventielen die je moest zien opgelost te krijgen. Dan konden we nog een beetje in het rond kijken en gingen vervolgens naar huis.

 Trailer (Jochen)

De trailer was wit met daarop het logo (van SMC), de slogan en een foto. Aan de zijkant van de trailer was er een soort van veranda waarlangs je ook moest binnen komen. In de veranda was het leeg daar kon je dan je boekentas en jas achterlaten. Als je de trailer dan binnen kwam stonden tegenover jou tegen de muur allemaal machine (op een grote dat ze in de trailer pasten). Deze machines bootste het productie proces na zoals in een fabriek en aan de muur waarlangs je binnen kwam stonden tafels met stoelen. Op die tafel stonden laptops en lagen er boekjes (voor opdrachten te maken).

This entry was posted in Binnenland, Engineering, Events, Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *