CEO van Kim’s Chocolates voor de klas

Klik op de foto om het album te bekijken (5).

Sebastien van 5K brengt verslag uit van het bezoek van een boeiende gast in de klas.

Op maandag 20 februari kregen wij, de leerlingen van 5 Marketing en ondernemen (Handel), een gastspreker over de vloer genaamd Fons Maex, de CEO van Kim’s Chocolates, Belgisch grootste exporteur van chocolade. Hij vertelde hoe hij zijn kansen heeft genomen en van Kim’s Chocolates een wereldspeler in de chocolade-industrie heeft kunnen maken. Deze bespreking was een leerrijke ervaring voor alle leerlingen aangezien de heer Maex ons liet delen in de ervaring die hij gaandeweg opdeed.
Kim’s Chocolates is onder zijn leiding groot geworden met veel ups en downs sinds de oprichting in 1987. Het bedrijf is zich ondanks zijn rijke verleden niet gaan focussen op winst maar legde zich vooral toe op het bevorderen van het opleidingsniveau in Tanzania. Hiervoor werd een duurzame organisatie opgestart ‘Cocoa for Schools’ waarin nieuwe schoolgebouwen gebouwd worden met een deel van de winst van Kim’s. Hij gelooft sterk dat onderwijs de redding is van armoede. Hier blijft het echter niet bij: de CEO van dit grote bedrijf wil ook de productiviteit verhogen van cacaobomen d.m.v. het geven van landbouwcursussen aan de boeren. Uiteraard is het niet alleen Kim’s Chocolates die geeft, ook de inwoners dragen hun steentje bij.
Tenslotte legde de heer Maex uit dat wij dit project ook zouden kunnen steunen door bij voorbeeld chocoladerepen die daar op duurzame wijze gemaakt worden te verkopen op school. Een kleine rekenoefening toonde aan dat, indien elke leerling van de school een tiental repen zou verkopen, de winst voldoende zou zijn om ongeveer 6 klaslokalen te bouwen. Een voorstel dat zeker het bekijken waard is …

Cocoa for Schools on Facebook

This entry was posted in Bezoekers, Cultuur, Economie, Events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *